Wednesday, March 23, 2011

Yankee Candle..... Spring obsession


Nu stiu daca am mai mentionat, dar sunt o mare amatoare de lumanari si odorizante de camera....imi place sa am camera parfumata in functie de starea de spirit si mai ales de sezon.Ce ma ajuta sa fac asta sunt lumanarelele sau tartele parfumate cu uleiuri esentiale de la Yankee Candle....

Sunt cele mai faimoase si mai cumparate lumanari din America, iar americanii sunt niste impatimiti ai lumanarilor.
Pentru mine insa, nebunia Yankee candle a inceput cam acum 2 ani, si in general am tendinta sa cumpar lumanari  toamna si primavara cat sa-mi ajunga si pentru celelalte 2 anotimpuri...
Firma se lauda ca are arome pentru fiecare ocazie, lucru  aproape adevarat, au o varietate extraordinara.Eu prefer parfumurile fresh /florale, uneori lemnoase si cele specifice sarbatorilor care contin de obicei condimente gen scorțișoară sau rășini.
Aromele clasice se impart in 5 categorii
-fresh
-floral
-food &spices
-festive
-fruit
mai exista editii limitate sau speciale(swirl..combina 2 arome, world journey,good air, aromatherapy)
Sunt foarte multe  si metodele de prezentare, 2 tipuri de borcanase(3  marimi), pillars, tarts, tealights, voltive/sampler, car gel, travel spary, spray, signature collection jar(pictate manual),betisoare parfumate etc. potrivite nevoilor fiecăruia.
Preferatele mele insa sunt tartele, asta si pentru ca sunt mai ieftine(5 ron), compacte si pot fi topite intr-un dispzitiv special cu un recipient gen farfuriuta si sub un spatiu pentru o lumanarica.Daca doriti sa nu folositi lumanarele puteti achizitiona de pe situl lor/magazine un dispozitiv electric.
O tarta este programata sa emane miros 8 ore, insa ea nu se topeste precum ceara, așadar nu va asteptati ca aceasta sa dispara,se evapora doar esenta.Ce imi place foarte mult este ca nu scot fum precum multe altele pe care le-am incercat....ard foarte curat...nu sunt grele sau cu miros asfixiant.
Dupa ce aceasta nu mai emana parfum o puteti schimba foarte usor...inserati recipientul, dupa ce ceara se intareste, in congelator timp de 5 minute , dupa se impinge cu degetele si se scoate intacta,facand loc urmatoarei.;)
Eu le schimb foate des..ma pictisesc repede si daca mai au inca miros, le pastrez intr-o punguta.
Si cum acum este primavara va recomand urmatoarele tarte:
-Cherry blossom(miroase divin, precum o gradina de ciresi  in luna aprilie,  floral..usor dulce, parfumeaza suav camera-am facut o obsesie pt mirosul asta)
-Garden Hideaway-un miros puternic fresh/floral ce te face sa crezi ca te afli  pe o bancuta sub un liliac-aparitie noua.parfumeaza toata casa daca este lasat pe hol)
-Pink lady slipper(un miros delicat de flori , suav-aparitie noua)
-Water garden(un miros de salcam cu o idee de citrice-fresh)
-Soft blanket(este pur si simplu divin pentru orice perioada a anului....am impresia ca ma aflu in camera unui bebelus-aparitie noua-primavara)
Tiare flowers(un miros senzual de tiare..divin!..din pacate e editie limitata , vine foarte rar la noi, poate se mai gaseste prin diverse locuri)

Nota bene!YC au tendinta sa aduca unele arome doar pentru anumite perioade, in functie de sezon si posibil ca anul viitor ele sa nu mai revina)
Despre  acestea a scris intr-un post mai vechi si Shopperita, ce vroiam insa sa adaug este faptul ca pentru cele care nu locuiesc intr-un oras mare , unde exista magazin ce comercializeaza lumanarile o posibilitate este cea de a comanda online de pe situl din tara noastra:http://www.yankeeland.ro/catalog/
La fiecare comanda de pe site primiti un pliant cu mostre.

Un dezavantaj il constituie pretul transportului:
La comenzi sub 200
bucuresti -prin ordin de plata 10 ron
               - plata ramburs 19ron
in tara - prin ordin de plata 15 ron
          - plata ramburs 25 ron
La comenzi peste 200 transport gratuit oriunde in tara

Zilele trecute am comandat cateva tarte(water garden, pink lady slipper,Garden hideaway, soft blanket, o lumanare Cherry blossom(tip tumbler mic) si un sampler din gama aromatherapy spa(lavender, ylang-ylang and geranium) si am mai comandat pe ebay cateva din colectia de vara care nu a aparut inca la noi...printre care PINK SANDS....ah. Superb!, l-am mirosit in pliantul primit la comanda)
In concluzie va recomand daca aveti ocazia sa incercati tartele yankee candle(5 ron) si daca va tine buzunarul si lumanarile (99 cele mari, 79 medii, 45 mici) sau sampler(9 ron-care pot fi arse ca tartele daca doriti dupa ce se topesc total...iesiti mai castigati)
Ce mai fac cu tartele mele....le ascund prin dulapul cu lenjerie intima/haine..sau cu produse de skin care:)

Voi ce tip de parfum de camera folositi?Va plac lumanarile parfumate?Va tenteaza acestea?
Daca aveti intrebari, nelămuriri sau doriti recomandari si sugestii puteti sa va desfasurati mai jos...astept cu placere :)
















6 comments:

  1. Imi plac la nebunie lumanarile de orice fel:X

    ReplyDelete
  2. @irynuk.....si mie:D...Ai incercat YC?

    ReplyDelete
  3. Uuuuu nice post!
    Mi-a plăcut foarte mult Christmas Cookie și Christmas Cupcake!
    Acum am o tartă pe care o mai aprind din când în când, dar o să dau o tură la magazin să văd ce mai e nou :)
    Mi-aș cumpăra și un set de bețișoare parfumate, sunt sigură că durează mirosul câteva săptămâni bune, dar nu am văzut prea multe sortimente. Dacă găsesc ceva care să mă înnebunească o să-mi iau sigur. Până atunci mă consolez cu tartele :)

    ReplyDelete
  4. arata tare dragute, dar cum zici si tu, e cam scump transportul :(

    ReplyDelete
  5. Ma bucur mult ca iti place...eu precum ai putut citi, sunt forte pasionata de ele.Si eu ador Christmas Cupcake,si eu nu sunt prea incantata de foody scents, dar asta este exceptia care confirma regula:)
    Nu am incercat betisoarele...am tarte sa ma tina o vesnicie....
    Sunt sigura ca vei gasi ceva..soft blanket, cred, dupa ce mi-ai spus ca-ti place ..un mix intre citrice si vanilie cu o idee de ambra

    ReplyDelete
  6. @Cami
    Daca vrei sa incerci exista si in Cluj magazine care au lumanari YC:
    Humanitas, Cluj, str. Universitatii nr. 4
    Carturesti, Cluj - Iulius Mall
    Floraria Kara, Cluj, strada Universitatii, la numarul 8

    ReplyDelete